Καλωσήρθατε στην Ιστοσελίδα μας!

Ο ιστότοπός μας είναι μια προσπάθεια του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας να έχει παρουσία στη διαδικτυακή εκπαιδευτική κοινότητα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το Επαγγελματικό Λύκειο και τις προοπτικές των αποφοίτων, καθώς και να ενημερωθείτε για τη λειτουργία και τις εκδηλώσεις του σχολείου.

Σκοπός μας είναι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα να αποτελέσει έναν χρηστικό χώρο, τόσο για τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό, όσο και για την τοπική κοινωνία.

Σε περίπτωση όμως που δεν βρίσκετε εδώ τις πληροφορίες που αναζητείτε, μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας. Κάθε καλόπιστο σχόλιο-πρόταση είναι ευπρόσδεκτο.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

 

Τομείς και Ειδικότητες που ισχύουν στο Νέο ΕΠΑΛ

Διέξοδοι που υπάρχουν για τους απόφοιτους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερήσιων και Εσπερινών ΕΠΑΛ 2024.

Πρόγραμμα

Ύλη Πανελλαδικών

Ε­ξε­τα­στέ­α ύ­λη 2023-24 των Πα­νελ­λα­δι­κά ε­ξε­τα­ζο­μέ­νων μα­θη­μά­των της Γ τά­ξης ΕΠΑΛ.

Ύλη Πανελλαδικών

Ύλη Γενικής Α, Β και Γ τάξης

Ε­ξε­τα­στέ­α ύ­λη 2023-24 των μα­θη­μά­των Γε­νι­κής Παι­δεί­ας της A, B και Γ τά­ξης ΕΠΑΛ.

Ύλη Γενικής Παιδείας

Εβδ. Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Δείτε εδώ το εβδομαδιαίο Ωρολόγιο πρόγραμμα.

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Τελευταία νέα

 

Προτεινόμενα

ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΠΑΛ

Δείτε το νέο διαφημιστικό σποτ του Υπουργείου Παιδείας για τα ΕΠΑΛ

 

 https://youtu.be/OeqzZIMdNog

 

και την Μαθητεία

 

https://youtu.be/04LS8RZclD0

 

καθώς και τον επικαιροποιημένο οδηγό σπουδών

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-2023

Δημοσιεύουμε ΕΔΩ τον επικαιροποιημένο Εσωτερικό Κανονισμό του σχολείου για το σχολικό έτος 2022-2023.

Παρακαλούμε την σχολική κοινότητα του σχολείου μας (Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, Δήμος Λαμιέων) να μελετήσουν προσεκτικά τον κανονισμό και, αν υπάρχουν, προτάσεις βελτίωσης, παρατηρήσεις κλπ, να τεθούν προς συζήτηση, με σκοπό να ενσωματωθούν στον κανονισμό.

Εκ της Διευθύνσεως

1ο ΕΠΑΛ Λαμίας - Μετεωρολογικός κόμβος για τη πόλη μας

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. (ΜΝΑΕ), καθηγητές και μαθητές του σχολείου μας και ενός δικτύου άλλων έξι σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το ΕΠΑ.Λ MeteoΝet. Το έργο μας μπορεί να υποστηρίζει:

 

  1. Real Time μετρήσεις
  2. Εύκολη αναζήτηση στατιστικών στοιχείων σε ημερήσια  εβδομαδιαία μηνιαία και ετήσια βάση
  3. 10ήμερη μετεωρολογική πρόβλεψη για τη πόλη μας σε συνεργασία με WU και MeteoGuru
  4. Δημιουργία Alarms  και σεναρίων ενημέρωσης για έντονα καιρικά φαινόμενα 
  5. Δημιουργία εφαρμογής για  πρόσβαση από το κινητό μας  

 

Ο μετεωρολογικός κόμβος  αποτελεί την 1η Υποδράση του σχεδίου δράσης με τίτλο: “Τεχνολογική αναβάθμιση του θερμοκηπίου και εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού” στο πρόγραμμα ΜΝΑΕ                             

 

 (Μιά Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ) 

   

 

 

Προετοιμασία για ηλεκτρονικές εγγραφές

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές-ανανεώσεις εγγραφών-μετεγγραφές των μαθητών/τριών στα Δημόσια Λύκεια, Α΄, Β΄, Γ΄ τάξη ημερησίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη εσπερινού, (ΓΕ.Λ.1/ΕΠΑ.Λ./Π.ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023-24 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr .. Προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:  Η είσοδος στην εφαρμογή e-εγγραφές θα πραγματοποιηθεί με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis). Ο κηδεμόνας που θα υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση με κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis) θα πρέπει να είναι αυτός/ή που έχει δηλωθεί ως «Κηδεμόνας E-eggrafes» στο σχολείο όπου φοιτά τώρα ο/η μαθητής/τρια. Για να γίνει αυτό, και, προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας, θα πρέπει:

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Παρακαλούμε διαβάστε την επιστολή και συμπληρώστε τις αντίστοιχες υπεύθυνες δηλώσεις. Να κατατεθούν στο σχολείο μέχρι τις 26-04-2024. Οι συγκεκριμένες Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, είτε με γνήσιο της υπογραφής μέσω Κ.Ε.Π. είτε μέσω Gov.gr. είτε αυτοπροσώπως στο σχολείο. Τονίζεται ότι η διαδικασία αυτή γίνεται για την προετοιμασία των εγγραφών και δεν είναι εγγραφή των μαθητών στο σχολείο.

Επιστολή προς γονείς 2024-2025

Υ.Δ. e-εγγραφές Α γονέας-κηδεμόνας

Υ.Δ. e-εγγραφές Β γονέας-κηδεμόνας

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος οι προθεσμίες για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό εισαγωγής των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας έχουν ως εξής:

Η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής στην ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει ειδικά για το Διαγωνισμό, στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr, θα γίνεται από την Τρίτη 19-03-2024 έως και την Τρίτη 26-03-2024.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, , η υποβολή όλων των  δικαιολογητικών,  υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και των κατά περίπτωση ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, με σάρωση (σε μορφή PDF) και αποστολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από την Τετάρτη 20/03/2024 έως και την Πέμπτη 28/03/2024. 

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος: www.fireservice.gr.

Η προκήρυξη ΕΔΩ

 

 Εκδηλώσεις

 

 

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

 

 

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, επισκέφτηκε το σχολείο μας, η κ. Κατερίνα Σωτηρίου, Κτηνίατρος. Η κ. Κατερίνα Σωτηρίου μας μίλησε για τα δικαιώματα των ζώων, απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών  σχετικά με την φροντίδα ενός ζώου και τι πρέπει να κάνουμε αν βρούμε στο δρόμο ένα πληγωμένο ζώο.  Τέλος μας παρακίνησε να σκεφτόμαστε τα αδέσποτα και την περίθαλψη τους. Η ομιλία της έκλεισε με την ευχή πως η νέα γενιά θα είναι πιο ευαισθητοποιημένη στο θέμα των αδέσποτων ζώων. Την ευχαριστούμε πολύ!

 

 

 

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε το τμήμα της Γ’ τάξης Βοηθών Φυσικοθεραπευτών , την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ανήμερα της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

 

Ευχόμαστε Καλή χρονιά και καλή πρόοδο  στους μαθητές μας.

 

 

Την Τρίτη 24/1/2023 πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Καλή χρονιά με υγεία  σε όλους!!!

 

 

 

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  συνάντηση και ακολούθησε ομιλία  του Σεβασμιότατου  κ.κ. Συμεών στους μαθητές της A΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας,  με θέμα την Ενδοσχολική Βία, στα πλαίσια της δράσης του σχολείου μας "Η ενδοσχολική βία : πρόληψη και αντιμετώπισή της". Η συνάντηση  έγινε στο   Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λαμίας,  παρουσία  του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ  κ. Γ. Ζάχου και των συνοδών – καθηγητών του σχολείου κ. Ε. Φουντούκη, κ. Π. Τζουβάρα, κ. Β. Χειροπούλου, κ. Ξ. Κουτσογιάννη  και κ. Β. Νικολιδάκη.  Στο χώρο φιλοξενίας  παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο επιμορφωτικό Βίντεο  με θέμα την Βία μεταξύ των μαθητών. Ακολούθησε  συζήτηση των παιδιών με τον Σεβασμιότατο σχετικά με τα φαινόμενα της βίας,την διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του συνανθρώπου, την αγάπη και τον αλληλοσεβασμό. Στο τέλος της συζήτησης,  ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας προσέφερε στον διευθυντή του σχολείου μας την εικόνα του Οσίου Βησσαρίων  καθώς επίσης στους καθηγητές και στους μαθητές , ενώ στο τέλος όλοι απόλαυσαν τα υπέροχα εδέσματα  που ετοιμάσανε οι κυρίες του Ενοριακού Κέντρου.

 

Περισσότερα…